Gå til sideinnhold

Vi er din lokale sparebank

Vi tilbyr lån, forsikring og gode spareprodukter. Ønsker du å snakke med oss er det bare å ta kontakt, eller komme innom oss i Festningsgata 11.

6

Nyheter og nyttig informasjon

Young woman smiling putting a coin inside piggy bank as savings for investment

Innskuddsgarantien beskytter sparepengene dine

Les mer
Nina Egedal Nilsen er her i full sving med undervisning for en av 10. klassene på Vennesla Ungdomsskole

Skoleundervisning i Vennesla

Les mer
pexels-nikita-belokhonov-5829726

Snart kommer skattemeldingen. Og det betyr høytid for svindlerne

Les mer
scott-graham-5fNmWej4tAA-unsplash

Aksjefond er en smart langsiktig måte å spare på

Les mer
Berit Høisen, trainee og bærekraftsansvarlig i Spareskillingsbanken og Espen Zachariassen, compliance ansvarlig, er glade over at vi nå kan lansere  rammeverk for grønne obligasjoner.

Øremerkede penger til grønne formål

Les mer

Nå lurer mange på

Hvordan fungerer ASK?

En aksjesparekonto gjør at du kan kjøpe og selge aksjer uten å betale skatt på avkastningen så lenge du ikke tar ut mer av kontoen enn det totale innskuddet. Har du satt inn 50 000,- og har en avkastning på 10 000,- kan du ta ut 50 000,- uten å måtte skatte av det. Når du tar ut de siste 10 000,- må du skatte.

Hva er BankID-app og hvordan fungerer den?

BankID-app er en digital kodebrikke som brukes i stedet for den fysiske kodebrikken, når du skal logge inn eller signere med BankID. I stedet for å taste inn engangskode, mottar du heller et varsel på mobilen din som ber deg om å godkjenne i appen. Når du har gjort dette går du tilbake til nettsiden for å fullføre identifiseringen med ditt personlige passord.

Hva er et finansieringsbevis

Et finansieringsbevis er et dokument som bekrefter hvor mye du kan få i lån. Skal du kjøpe ny bolig kan det være lurt å innhente finansieringsbeviset allerde nå, slik at du er klar for en eventuell budrunde. Finansieringsbeviset er uforpliktende, gratis og gyldig i 3 måneder.

Får jeg skattefradrag ved sparing i BSU?

Ja, du får skattefradrag på 10% av årlig innbetalt sparebeløp. Det vil si inntil 2 750 kroner i skattelette per år. Du må ha skattbar inntekt for å få skattefradraget.

Hva er forskjellen på administrator og bruker i Nettbedrift?

Bruker: Har kun de tilganger administrator har tildelt

Administrator: Har ansvaret for alle brukertilganger og rettigheter. Dette innebærer å opprette nye brukere, endre tilganger til de enkelte brukerne og slette tilganger.

Hvor finner jeg kontoutskrift og årsoppgave i Nettbedrift?

For å ha tilgang til arkivet må du ha innsynsrettigheter på konto. Arkivet finner du på meny – kontoutskrift m.m.

Hva skjer hvis jeg vippser til noen som ikke har Vipps?

Du kan ikke sende penger til en person som ikke har Vipps. Du får beskjed i appen at det ikke er mulig å fullføre transaksjonen hvis du prøver å sende til et nummer som ikke er registrert i Vipps.