Gå til sideinnhold

Enklere boligreise med Spareskillingsbanken og Krogsveen

Sammen brenner vi for å skape den beste og enkleste boligreisen for deg som kunde. Vi hjelper deg rett og slett fra dør til dør, gjennom økonomisk rådgiving, budrunder, papirarbeid og fysisk flytting.

Er du førstegangskjøper, eller skal du selge og kjøpe for tredje gang? Prosessen og oppfølgingen er den samme: vi ønsker uansett å gi deg verdens enkleste boligreise!

Rabatter

Du får 60% i rabatt på E-takst og 6 000kr i rabatt på en valgfri markedspakke.

Flytting uten stress

Vi hjelper deg fra dør til dør. Selger eller kjøper du bolig gjennom Krogsveen slipper du å stresse. Vi fikser alt!

Personlig rådgiving

Vi hjelper deg steg for steg. Du skal kun trenge å tenke på hvordan du vil skape ditt neste hjem.

kara-eads-L7EwHkq1B2s-unsplash

Vi hjelper deg med:

 • Verdivurdering av eksisterende bolig
 • Finansieringsbevis – Hvor mye kan du kjøpe for
 • Jakter etter drømmeboligen: finne aktuelle boliger på markedet og bli med på visninger om ønskelig.
 • Budrunde: vi guider deg gjennom budrunde, både på salg av eksisterende bolig, og ny bolig.
 • Boliglån: Vi hjelper deg med å søke om boliglån, refinansiering, mellomfinansiering eller flytting av boliglån.
 • Kontrakter og papirarbeid
 • Rådgiving
 • Overtakelse
 • Flytting

Boligreisen steg for steg

Vi har inngått samarbeidet for at boligreisen skal bli så enkel som overhodet mulig for deg. Våre team består av en megler og en rådgiver som kjenner hverandre godt, og guider deg gjennom hele prosessen.

Vi vet at boligkjøp og salg kan være en overveldende prosess, både med tanke på de store summene som er involvert, og de mange valgene du skal ta. Hos oss får du personlig rådgiving og oppfølging gjennom alle steg i prosessen med kjøp og salg, og alt papirarbeid underveis. Du skal føle deg trygg og ivaretatt.

For deg som skal kjøpe bolig:

 1. Kontakt oss: Gi oss beskjed om at du vil bli kontaktet
 2. Bank: Rådgiver kontakter deg for et møte om finansiering og boliglån
 3. Megler: Når finansieringen er i orden vil du bli kontaktet av megler som kartlegger hva du søker etter og hjelper deg til å finne drømmeboligen
 4. Budrunde: megler hjelper deg gjennom budrunden, og har allerede kontaktet banken og avklart finansiering. Du er good to go!
 5. Siste punkt: Banken ferdigstiller kontrakt for boliglån, megler gjør klar kjøpspapirer, og møte med nåværende boligeier. Du signerer
 6. Gratulerer, du er blitt boligeier!

For deg som skal selge – og kjøpe bolig:

 1. Kontakt oss: Gi oss beskjed om at du vil bli kontaktet.
 2. Vi kontakter deg for å finne ut av hvor du er i prosessen, og legger en plan for om du skal selge eller kjøpe først. Om du evt. trenger mellomfinansiering.
 3. Megler: Megler tar kontakt for verdivurdering av eksisterende bolig, og oversikt over hva du er på jakt etter i neste bolig.
 4. Bank: Basert på verdivurdering og din generelle økonomi setter banken opp et finansieringsbevis slik at du vet hva du kan kjøpe neste bolig for. (Summen på finansieringsbeviset kommer an på om du har solgt først – vet hva du har i egenkapital – eller om banken må legge inn en buffer på salgsverdi av eksisterende bolig, om du skulle være uheldig med å få mindre enn ventet)
 5. Megler guider deg gjennom visninger, og budrunde når den tid kommer – både for din eksisterende bolig, og boligen du ønsker å kjøpe.
 6. Bank og megler hjelper deg med papirarbeid og kontrakter i «begge ender» (kjøp og salg).
 7. Gratulerer med salg og kjøp av bolig!

Hva er tinglysningsgebyr?

Tinglysningsgebyr er noe du betaler til staten for pantedokumentet på boligen din – altså et dokument som sier hvilken bank som har gitt deg lån, og tatt sikkerhet i boligen. Dette koster mellom 200-525 kroner avhengig av hvilken type bolig du har kjøpt.

Hvor mye egenkapital må jeg ha?

I dag er kravet for egenkapital på 15% av boligens markedsverdi.

Hvor mye kan jeg få i boliglån?

Hovedregelen er at du kan låne inntil 5 ganger inntekt før skatt, samtidig som du må kunne tåle en renteoppgang på 5%. I tillegg må du ha minimum 15% egenkapital. Prøv gjerne vår lånekalkulator .

Hvor mye kan jeg spare årlig på min BSU-konto?

Du kan spare inntil 27 500 kroner hvert år.

Hvordan får jeg finansieringsbeviset tilsendt?

Finansieringsbeviset blir tilgjengelig i nettbanken din umiddelbart etter at søknaden er sendt. Du kan selv skrive ut beviset og bruke det som godkjent dokumentasjon på finansiering i en budrunde.

Hvordan flytte boliglån?

Har du boliglån i en annen bank, men lurer på om Spareskillingsbanken kan gi deg bedre betingelser? Fyll inn skjema så kontakter vi deg for en gjennomgang. Vi hjelper deg selvfølgelig gjennom prosessen om du skulle velge å flytte boliglånet til oss?

Kan jeg kjøpe ny bolig før den gamle er solgt?

Det tryggeste er alltid å selge først. Da vet du akkurat hvor mye du har i egenkapital til neste bolig. Velger du å kjøpe først blir du sittende med to lån i en uviss periode og trenger kanskje mellomfinansiering. Din nåværende bolig kan jo også bli solgt for mindre enn forventet. Avtal gjerne et møte med oss, så finner vi en god løsning.

Kan jeg søke om finansieringsbevis fra Spareskillingsbanken uten å være kunde?

Søknad til finansieringsbevis blir sendt gjennom innlogging i din nettbank, og derfor må både du, og eventuell medlånetaker, være eksisterende kunde hos oss.

Annuitetslån eller serielån?

Det er to måter å nedbetale lånet på; annuitetslån eller serielån. Med et annuitetslån betaler du et likt beløp hver måned, mens med et serielån betaler du et fast avdrag i måneden, pluss renter. Den totale kostnaden blir litt lavere ved valg av serielån.

Hva er dokumentavgift?

Hvis du kjøper en selveierbolig kommer det en dokumentavgift på 2,5% utover kjøpesummen. Det må du huske å ta med i beregningen når du legger inn bud. En leilighet til 2.000.000,- får dermed en dokumentavgift på 50.000,-, og hvis finansieringsbeviset ditt er på akkurat 2.000.000 kan du ikke by mer enn 1.950.000. Det er ingen dokumentavgift på borettslag og aksjeleiligheter.

Hva er en kausjonist?

En kausjonist er en som stiller med en ekstra sikkerhet, gjerne i sin egen bolig, i tillegg til sikkerheten i boligen som skal kjøpes. Man trenger kausjonist dersom man ikke har tilstrekkelig med egenkapital.

Hva er en medlånetaker?

Skal du kjøpe bolig sammen med en annen, hvor begge skal stå som ansvarlige lånetakere, er dere begge medlånetakere for hverandre.

Hva er et finansieringsbevis

Et finansieringsbevis er et dokument som bekrefter hvor mye du kan få i lån. Skal du kjøpe ny bolig kan det være lurt å innhente finansieringsbeviset allerde nå, slik at du er klar for en eventuell budrunde. Finansieringsbeviset er uforpliktende, gratis og gyldig i 3 måneder.