Gå til sideinnhold
Hjem / Lån og eiendom / Verdens enkleste boligreise

Verdens enkleste boligreise

Boliglån Ung (Ungdomslån) gir deg mellom 18 og 33 år bankens beste rente

Verdens enkleste boligreise

Vi samarbeider med Eiendomsmegler Krogsveen for at boligreisen skal bli så enkel som overhodet mulig for deg. Våre team består av en megler og en rådgiver som kjenner markedet godt, og guider deg trygt gjennom hele prosessen.

Sammen hjelper vi deg med det du trenger av:

  • Økonomisk rådgiving
  • Budrunder
  • Papirarbeid
  • Flytting
  • Forsikring
  • og sikkert mye mye mer

Prosessen og oppfølgingen om du er førstegangskjøper eller du har kjøpt og solgt flere ganger er den samme: vi ønsker å gi deg verdens enkleste boligreise!

Ønsker du å bli kontaktet av en kunderådgiver i banken?

Fyll inn opplysningene under så vil en av bankens lånerådgivere ta kontakt med deg

Er du kunde hos oss fra før?*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Ønsker du å bli kontaktet av en eiendomsmegler?

Fyll inn dine opplysninger i skjemaet under – så vil en av Krogsveen sine meglere ta kontakt med deg

Fordeler med samarbeidet for deg som kunde

  • Du får 60% rabatt på E-takst
  • 6 000,- i rabatt på valgfri markedspakke
  • Flytting uten stress – Krogsveen fikser alt
  • Personlig rådgivning fra både bank og megler
Daglig leder i Krogsveen Sørlandet, Alex Modahl og Spareskillingsbankens banksjef Kenneth Engedal setter pris på samarbeidet og lover kundene "verdens enkleste boligreise"
Daglig leder i Krogsveen Sørlandet, Alex Modahl og Spareskillingsbankens banksjef Kenneth Engedal setter pris på samarbeidet og lover kundene «verdens enkleste boligreise»

«Megler nytt»

fra enebolig til leilighet

Vi inviterer til lunchmøte

Les mer
Anette og Audun jobber med lån i Spareskillingsbanken og gir deg gjerne tips og råd i boligprosessen.

Skal du kjøpe din første bolig?

Les mer
tegl4

Teglstien Terrasse

Les mer

Hva er tinglysningsgebyr?

Tinglysningsgebyr er noe du betaler til staten for pantedokumentet på boligen din – altså et dokument som sier hvilken bank som har gitt deg lån, og tatt sikkerhet i boligen. Dette koster mellom 200-525 kroner avhengig av hvilken type bolig du har kjøpt.

Hvor mye egenkapital må jeg ha?

I dag er kravet for egenkapital på 15% av boligens markedsverdi.

Hvor mye kan jeg få i boliglån?

Hovedregelen er at du kan låne inntil 5 ganger inntekt før skatt. I tillegg må du ha minimum 15% egenkapital. Prøv gjerne vår lånekalkulator .

Hvor mye kan jeg spare årlig på min BSU-konto?

Du kan spare inntil 27 500 kroner hvert år.

Hvordan flytte boliglån?

Har du boliglån i en annen bank, men lurer på om Spareskillingsbanken kan gi deg bedre betingelser? Fyll inn skjema så kontakter vi deg for en gjennomgang. Vi hjelper deg selvfølgelig gjennom prosessen om du skulle velge å flytte boliglånet til oss?

Kan jeg kjøpe ny bolig før den gamle er solgt?

Det tryggeste er alltid å selge først. Da vet du akkurat hvor mye du har i egenkapital til neste bolig. Velger du å kjøpe først blir du sittende med to lån i en uviss periode og trenger kanskje mellomfinansiering. Din nåværende bolig kan jo også bli solgt for mindre enn forventet. Avtal gjerne et møte med oss, så finner vi en god løsning.

Kan jeg søke om finansieringsbevis fra Spareskillingsbanken uten å være kunde?

Søknad til finansieringsbevis blir sendt gjennom innlogging i din nettbank, og derfor må både du, og eventuell medlånetaker, være eksisterende kunde hos oss.

Annuitetslån eller serielån?

Det er to måter å nedbetale lånet på; annuitetslån eller serielån. Med et annuitetslån betaler du et likt beløp hver måned, mens med et serielån betaler du et fast avdrag i måneden, pluss renter. Den totale kostnaden blir litt lavere ved valg av serielån.

Hva er dokumentavgift?

Hvis du kjøper en selveierbolig kommer det en dokumentavgift på 2,5% utover kjøpesummen. Det må du huske å ta med i beregningen når du legger inn bud. En leilighet til 2.000.000,- får dermed en dokumentavgift på 50.000,-, og hvis finansieringsbeviset ditt er på akkurat 2.000.000 kan du ikke by mer enn 1.950.000. Det er ingen dokumentavgift på borettslag og aksjeleiligheter.

Hva er en kausjonist?

En kausjonist er en som stiller med en ekstra sikkerhet, gjerne i sin egen bolig, i tillegg til sikkerheten i boligen som skal kjøpes. Man trenger kausjonist dersom man ikke har tilstrekkelig med egenkapital.

Hva er en medlånetaker?

Skal du kjøpe bolig sammen med en annen, hvor begge skal stå som ansvarlige lånetakere, er dere begge medlånetakere for hverandre.

Hva er et finansieringsbevis

Et finansieringsbevis er et dokument som bekrefter hvor mye du kan få i lån. Skal du kjøpe ny bolig kan det være lurt å innhente finansieringsbeviset allerde nå, slik at du er klar for en eventuell budrunde. Finansieringsbeviset er uforpliktende, gratis og gyldig i 3 måneder.