Gå til sideinnhold
Hjem / Bankvettreglene

Bankvettreglene

Skal man på fjellet er det viktig å huske på fjellvettreglene. Men bankvettreglene våre kan også være nyttige for å få en god og økonomisk uanstrengt ferie.

Skulle det være noe du lurer på? Da er det bare å ta kontakt.

Våre 9 bankvettregler

1

Planlegg turen godt og hold deg til budsjett

Når man skal på ferie er det på viktig med god planlegging. Planlegg også økonomien og sett opp et godt reisebudsjett. Hold deg til planen og følg budsjettet, så får du ingen overraskelser underveis, eller når du kommer hjem. Det er også lurt å ha litt på lur, i tilfelle det dukker opp noen overraskelser. 

2

Vær forberedt på uvær, ha reiseforsikringen i orden

Vår reiseforsikring er markedets beste, og har flere ganger blitt kåret til best i test. Den gjelder fra du går ut døra hjemme, og til du er hjemme igjen. Husk at alle må ha egen reiseforsikring fra de er 21 år. 

3

Vær obs på svindelforsøk, selv på korte turer på internett 

Det er fort å klikke på en lenke man ikke skulle klikket på når man surfer på nettet, eller åpner en mail eller sms fra noen man ikke kjenner. Vær obs på at du kan bli utsatt for svindelforsøk, selv om du “skulle bare”

4

Tilpass forbruk etter evne og forhold

Det kan være fristende å gå bananas med kredittkortet på tur. Kos deg og nyt turen, men prøv å unngå for mange impulskjøp.

5

Pass godt på passord og BankID, la ingen vite hva det er

Ikke oppgi passord eller BankID til noen, selv ikke de du kjenner. Husk også på dette også når du er på ferie. Det samme gjelder koden til bankkortet ditt

6

Sørg for å ha en buffer, det er ingen skam å spare

Det er alltid lurt å ha en liten buffer til uforutsette ting. Om det er vaskemaskinen som ryker, komfyren må byttes ut, eller at ferien ble dyrere enn budsjettert er det smart å ha noe på lur

7

Hold oversikt over økonomien i mobil- /nettbank

Når kortet «går varmt» er det smart å jevnlig sjekke kontoen i mobil eller nettbank. Da har man oversikt over hva man til en hver tid har på konto, og hva som forfaller. I utlandet kan det være litt forsinkelser på korttransaksjoner. Sørg for at det er dekning på kontoen til regninger som forfaller ila ferien 

8

Ta hensyn til uforutsette utgifter, men unn deg en KVIKK LUNSJ i skiløypa

Man må jo unne seg litt ekstra når man er på tur. Planlegg ferien i god tid og sett av penger til litt ekstra kos. Ferie er tid for å lade batteriene og gjøre noe annet enn man vanligvis gjør. Derfor må man unne seg litt ekstra.

9

Ta gode økonomiske valg og sikre deg og dine i fremtiden søk gjerne råd hos oss hvis du trenger det

Vi hjelper deg gjerne med å planlegge fremtiden og dine drømmer. Ta kontakt med oss så hjelper vi deg å sette opp sparemål og en plan for hvordan du kan nå dem. Om det er reise, bil, moped eller hus du drømmer om – så hjelper vi deg med å lage en god plan. 

God ferie!

Ta gjerne kontakt