Gå til sideinnhold
Hjem / Sparing / Sparetips

Sparetips

Her har vi samlet et par tips du kan bruke for å kunne spare mer penger hver måned.

anette_2

Lag et budsjett

Å få en oversikt over hva du får inn og hva som går ut hver måned gir forutsigbarhet og sørger for at det er lettere å få oversikt over din økonomi.

Selg det du ikke trenger

Få en oversikt over ting og klær du ikke bruker eller behøver og selg det videre. At noen andre kan bruke det istedenfor deg er godt for både miljøet og lommeboka.

Slutt med småkjøp i hverdagen

Kjøper du lunsj til 50 kr om dagen så blir dette 1 000 i måneden. Kutt ut småkjøp og ikke gå på butikken sulten.

Planlegg innkjøp/bruk handleliste

Planlegg middagene for hele uken og handle kun dette når du er på butikken. Du vil bli overrasket over hvor mye penger en bruker på andre ting enn det som var planlagt under handlingen.

Ha mål og delmål i sparingen

Mange har langsiktige mål i sparingen sin og det er kjempebra. Det er derimot ikke alltid like lett å holde motet oppe hvis målet er 5 år fra nå. Lag delmål i sparingen så blir det litt lettere å nå hovedmålet.

Bufferkonto

Uhell skjer, sånn er det bare. Bilen streiker, varmtvannsberederen lekker eller komfyren blir ødelagt. Da er det greit å ha midlene til å fikse dette tilgjengelig. Bestem en sum du vil ha som buffer og spar litt hver måned.

Faste trekk

Setter du av penger til sparing fast, for eksempel rett etter at du har fått lønn, blir det lettere enn å spare enn hvis du skulle satt av det du har igjen etter en måned med bruk (og sløsing).

Tenk langsiktig

Ved sparing er det viktigste at du gir pengene tid til å vokse. Renters rente- effekten vil gjøre store utslag på dine midler over en lang periode.

Si opp abonnenter du ikke bruker

Mange av oss har flere abonnenter på streamingtjenester og diverse andre. Spør deg selv om du faktisk bruker dette nok til å forsvare kostnadene og vurder om du skal si opp de du bruke minst.

Nistepakke

Å smøre nistepakke kan faktisk være en fin måte å spare penger på. Å kjøpe lunsj ute er både dyrt og tidskrevende, uansett om det er i en fornøyelsespark eller på jobb.

BSU

Er du under 34 år og har skattbar inntekt er BSU en fantastisk sparemåte. Du får en god rente og sparer inntil 5 500kr i skattefradrag i året.

Få regninger på e-faktura eller avtalegiro

Å få purringer eller i verste fall inkasso kan gjøre små regninger veldig dyre. Sett opp faste regninger til e-faktura eller avtalegiro så betaler du alt i tide og unngår dyre gebyr.

anette_nett

Har du spørsmål? Jeg hjelper deg gjerne