Gå til sideinnhold
Hjem / Bærekraft / Samfunnsansvar / Skoleundervisning


Skoleundervisning

Gjennom skoleundervisning er målet å øke ungdommers økonomiske forståelse. Vi ønsker at ungdommen får verktøy til å kunne foreta økonomiske vurderinger og ha mer fokus på fornuftig forbruk.

_MG_0253

Hvem kan delta i skoleundervisningen?

Alle ungdomsskole klasser i Kristiansand kan melde seg på undervisningsopplegget. Det er fag-/kontaktlærer som får invitasjon og melder på sin klasse.

Undervisningstime

Vi tilbyr skolene i regionen vår undervisningstime med økonomi som tema. Undervisningen gjennomføres av våre bankrådgivere i skolens klasserom. Dersom skolene ønsker det kan vi også ta imot klassene i våre lokaler i Festningsgata 11.

Undervisningstimen er 60 minutter.

Dersom skolene ønsker å samle flere klasser i felles rom, er det helt i orden for oss. Noter i påmeldingsskjemaet.

Det faglige innholdet

Det faglige innholdet er litt variert, men alt er knyttet opp til fornuftig forbruk og økonomiske vurderinger. Vi følger et fast opplegg, men dersom noen av skolene/klassene har spesielle temaer de vil vi skal innom gi beskjed i forkant, så skal vi prøve å få det med. Opplegget har også henvisninger til læreplan for matematikk og samfunnsfag.

Faste temaer i undervisningstimen

  • Økonomi over tid
  • Økonomiske valg
  • Budsjett, inntekter og utgifter
  • Sparing
  • Kreditt/lån
  • Netto-/bruttolønn, skatt og velferdsstaten

Bærekraftig lokalsamfunn

Undervisning er en del av vårt fokus på bærekraft med å være en aktiv bidragsyter i utviklingen i et bærekraftig lokalsamfunn.

Tidspunkt

Tidspunkt kommer

Påmelding

Når undervisningsopplegget er klart vil det komme informasjon om påmelding her.

Quiz

Etter undervisningstimen vil det bli publisert/sendt over en quiz som klassene kan delta i. Innholdet i quizzen er hentet fra det som blir presentert i undervisningstimene.

Premiering

Alle elevene får en liten oppmerksomhet fra banken, som takk for at vi får komme. I tillegg vil det bli trukket 3 heldige klasser som vinner pizzagavekort på kr 3 000,-. Vinnerne trekkes blant lagene som har svart riktig på 80% av spørsmålene i quizzen.

Spørsmål?

Da er du velkommen til å ta kontakt med en av oss.