Gå til sideinnhold
Hjem / Forsikring privat / Fredag 1. desember er det Røykvarslerdagen

Fredag 1. desember er det Røykvarslerdagen

familie rundt frokosten (1)

Det er viktig å oppdage brann tidlig, derfor er det viktig at røykvarslerne du har i huset testes. Det anbefales å bytte batteriene i røykvarsleren minst en gang i året. Og hvorfor ikke benytte røykvarslerdagen 1. desember til å gjøre det?

Foto: Frende forsikring

Røykvarsleren redder liv

Hvis det skulle brenne hjemme hos deg står det om kort tid for å redde liv. Det er derfor viktig med varsling så fort som mulig og det er akkurat det røykvarsleren er til for. Røykvarsleren redder minst 10 liv hvert år.

Men for at den skal virke må batteriet virke, eller den må være koblet til strøm.

Venter du med å bytte batterier til den piper?

Brannvernforeningen fraråder på det sterkeste å gjøre det. Den kan pipe når du er bortreist, eller det kan skje en feil i røykvarsleren som gjør at den ikke sier fra i det hele tatt.

De oppfordrer derfor på det sterkeste å fast bytte batterier en gang i året.

Kom innom og hent et batteri i banken

Tradisjonen tro deler vi ut batterier til våre kunder fredag 1. desember mellom kl 10 og kl 12 i 1. etasje. Kom innom og hent et batteri og bytt i din røykvarsler.

Velkommen innom!

Litt brannvett - og tips

Hvor mange røykvarslere må jeg ha?

Det er anbefalt å ha en røykvarsler på hvert soverom. Det er også lurt å ha røykvarsler i nærheten av rom hvor du har vaskemaskin eller tørketrommel, i kjøkkenet og i rom som du bruker levende lys. Her er det jo stuer som er det vanligste.

"Den nye forskriften om brannforebygging krever minst en røykvarsler i hver etasje. Det skal være minst en varsler pr. 60 kvadratmeter i boligen, og det skal ikke være lengre enn tolv meter mellom røykvarslerne i et hus"

Hvor ofte må jeg teste røykvarsleren?

Det er lurt å sjekke røykvarsleren hvis du har vært lenge borte - gjør det til en vane. Det kan være at den har gått tom for batterier mens du var borte, uten at du har hørt pipingen. Du sjekker den enkelt med å holde inne testknappen til det piper.

Test også røykvarsleren med røyk fra en fyrstikk eller testgass. Da får du sjekket om den reagerer på røyk, slik den skal. 

Minn gjerne de rundt deg på å sjekke røykvarsleren

Det er gjerne de yngste som er dårligst på å sjekke røykvarsleren. Da er det gjerne mange lærlinger og studenter som bor på hybel ikke sjekker at den virker.

MicrosoftTeams-image (1)

Tegn Saldo og Bjørnis – vinn kinogavekort

Linktekst

Hva bruker du feriepengene til?

Hva bruker du feriepengene til?

Les mer
Fond i gave

Nytt gavedryss fra bankens gavefond

Les mer
10 banker er med på å lansere BankAxept i Apple Pay. Men aller først ut er Spareskillingsbanken. Noe adm. banksjef Kenneth Engedal er veldig fornøyd med.

Først ute med BankAxept betaling i Apple Pay

Les mer
Finn Kollstad

Frokostmøte med trening og folkehelse som tema

Les mer
17.mai illustrasjon1 2024

Snart 17. mai: På tide å børste støvet av Vipps?

Les mer