Gå til sideinnhold
Hjem / Forsikring / Bunadforsikring

Bunadforsikring

Med bunadforsikring kan du bruke bunaden uten bekymring.

Bruk bunaden uten bekymring

Bunaden bruker du gjerne til 17. mai, dåp, konfirmasjon eller bryllup. Men hvor fort er det ikke få få bunaden full av is eller ketchup på 17. mai? Med bunadforsikring kan du bruke bunaden din uten bekymring.

Det finnes rundt 2,5 millioner bunader i norske hjem. Det viser tall fra Norsk Flid Husfliden. Hver vår opplever de enorm pågang fra bunadsinteresserte nordmenn.

Skadene som oppstår er flekker, brente hull og stoff som bli revet på spisse kanter. Eller skader etter brann eller ufrivillig opphold i sjø eller vann.

Vi anbefaler å tegne egen bunadforsikring (verdigjenstandsforsikring)

Både reiseforsikring og innboforsikring omfatter bunaden, men dekningene her kommer med forbehold både når det gjelder forsikringssum og hvilke skader som dekkes.

En reiseforsikring har maks sumbegrensning pr gjenstand som gjør at kanskje ikke hele bunaden er dekket. Den dekker heller ikke alle typer skader, hvis du for eksempel selv har skyld i at bunaden er ødelagt.

En innboforsikring vil dekke bunaden din så lenge den henger i skapet ditt hjemme. Men dersom du skal ha dem med deg på reise eller på deg på 17. mai ute bør du ha en egen forsikring for det.

Derfor anbefaler vi at du har en egen bunadforsikring (kalles også verdigjenstandforsikring) For å kunne tegne bunadforsikring må du også ha annen forsikring i Frende.

Bunadforsikringen dekker alle typer skader og tyveri. Og den gjelder over hele verden.

Bunad2

Hvorfor bør du forsikre verdifulle ting

Dersom du har eiendeler som er verdt mer enn 20 000,- anbefaler vi at du kjøper en verdigjenstandsforsikring.

For å få full beskrivelse av hva som dekkes, se vilkårene for verdigjenstandsforsikring.

For å tegne forsikring på bunaden din må du også ha innboforsikring hos oss.

Ta gjerne kontakt

Vi hjelper deg gjerne