Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / 3 millioner til Vest-Agder-museet

3 millioner til Vest-Agder-museet

Nytt museumsbygg Odderøya Kristiansand. Foto 1. Gro Eikeland

Spareskillingsbanken bidrar med 3 millioner til den lokal- og regionalhistoriske utstillingen i det nye museumsbygget på Odderøya.

Stor og viktig gave til Vest-Agder-museet!

-"Spareskillingsbanken har gjennom mange år bidratt til å sikre og formidle byens historie, så dette var en fin videreføring av dette arbeidet", sier adm. banksjef Kenneth Engedal under overrekkelsen av gaven.

Spareskillingsbanken er en lokal bank for Kristiansand og når banken skulle gå inn og støtte prosjektet var det naturlig å koble dette opp mot nettopp formidlingen av byens og regionens historie.

-"Den by- og regionhistoriske utstillingen vil være en sentral del av det nye bygget", sier direktør John Olsen. -"Kristiansand er den eneste større byen i Norge som ikke har et bygg for kulturhistoriske utstillinger. Dette er en stor utfordring i arbeidet med å formidle byens og regionens historie", legger han til

Her er banksjef Kenneth Engedal foran et av bildene i fotosamlingen til Dagfinn Pettersen, som blir en del av utstillingen. Kenneth forteller her styret i Vest-Agder museet om gaven fra banken.
Her er banksjef Kenneth Engedal foran et av bildene i fotosamlingen til Dagfinn Pettersen, som blir en del av utstillingen. Kenneth forteller her styret i Vest-Agder museet om gaven fra banken.

Museet vil fortelle om menneskene bak historien

I den nye utstillingen ønsker Vest-Agder-museet å fokusere på menneskene bak historien og bruke dem til å fortelle hvordan byen har utviklet seg og hvordan historien påvirker hvordan byen og regionen er i dag.

  • Utstillingen vil ha fokus på ulike tema som de første menneskene i regionen, den militære og maritime betydningen, by innbyggerne osv.
  • Utstillingen skal vise den mangfoldige byen. For å skape nærhet til historien vil vi koble de autentiske gjenstandene med de personlige historien og levendegjøre dem gjennom digital teknologi. Dette vil være en ny type utstilling som publikum kan glede seg til å oppleve!

Dette er en svært viktig gave for museet, bygget og byggeprosjektet.

John Olsen, direktør i Vest-Agder-museet

Finansieringen er tredelt

Finansieringen av prosjektet er en tredeling mellom lokalt, regionalt og statlig nivå. Alle midler fra lokalt, regionalt og private bidragsytere er nå på plass – nå er det kun regjeringen og Kulturdepartementet de venter på.

-"Det er svært viktig at disse kommer i statsbudsjettet for 2025, slik at vi kan komme i gang med byggeprosjektet. Kommer midlene i budsjettet for 2025, kan snora klippes til sommeren 2028", avslutter en stolt direktør John Olsen

Lykke til!

Vi er glade over å få bidra til lokale prosjekter og aktiviteter gjennom sponsorater og gavemidler. Dette er en viktig del av Spareskillingsbankens verdigrunnlag. Vi ønsker Vest-Agder-museet lykke til med utstillingen og gleder oss til "snora skal klippes" i 2028!

Tekst: Vest-Agder-museet / Spareskillingsbanken

Foto: Vest-Agder-museet

Andre relevante artikler

Nytt museumsbygg Odderøya Kristiansand. Foto 1. Gro Eikeland

3 millioner til Vest-Agder-museet

Les mer
Ungdommer i Hopeful

-Hopeful har gitt oss en ny start

Les mer
Fond i gave

Nytt gavedryss fra bankens gavefond

Les mer
Bildetekst: Fra venstre, Bjørn Edvart Andersen, Cato Baarli, Nicolai Gundersen, Erik Mulstad, Wilhelm Berg-Heimdal, Håkon Sørensen, Teodor Johnsen Horne, Malin Gloppen-Pedersen, Patrick Knutsen

-Det hender vi fikser ting

Les mer
hovedbildet

Håndballfeber i Øvrebø

Les mer