Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / Det har aldri vært enklere å ta elbilen med på ferie

Det har aldri vært enklere å ta elbilen med på ferie

Bilferie med elbil er en stadig mer aktuell måte å reise på. Nå som det er kommet på plass ladestasjoner mange steder langs veiene, er det enklere enn noensinne å gjennomføre sommerens bilferie med elbil.

glad-familie-med-elbil

Fordelene med å ta med elbilen på tur, er at det er både billigere og mer miljøvennlig enn å kjøre med en bensin- eller dieselbil. Det kan i midlertidig være lurt å planlegge turen på forhånd. Vi har samlet noen tips til hva du som elbilist bør tenke på før du legger ut på årets sommerferie.

Lading

På tur vil det alltid være lurt å ha sjekket lademuligheter langs kjøreruten. Det er også en fordel å velge hurtiglader tilpasset din bil. Lynladere koster mer å bruke, men laderen leverer maksimalt den effekten bilen din kan ta imot. Skal man overnatte underveis på reisen er dette en gylden mulighet til å lade. Sjekk at hotellet eller campingplassen har lademuligheter i forkant av reisen.

Les også: Fordelene med å kjøpe brukt elbil 

pappa-og-to-doetre-lader-elbil
Rekkevidde

Vekten til bilen vil påvirke rekkevidden. Økt totalvekt = økt strømforbruk. Trekker du en henger eller campingvogn må du derfor regne med økt energiforbruk.

De aller fleste biler, inkludert elbil, har lavest energiforbruk i vanlig landeveishastigheter +/- 70km/t. Strømforbruket vil derfor øke betydelig på motorvei.

Dekktrykk

Noe av de enkleste tiltakene du kan gjøre for å unngå tap av rekkevidde og slitasje på bilen, er å sørge for korrekt dekktrykk. Du finner ofte informasjon om dekktrykk på innsiden av ladelokket eller i dørkarmen på førersiden.

En bilferie handler om så mye mer enn å kjøre fra et sted til et annet! Norge er et fantastisk land å utforske med bil, med variert og spektakulær natur. Les også: 6 Tips til bilferie i Norge! 

Vi håper tipsene over kan bidra til å minimere risikoen for uforutsette hendelser inntreffer, slik at aller får en super elbilferie!

Kilde: Norsk elbilforening / Brage Finans

Vurderer du å kjøpe elbil?

Gjennom Brage Finans tilbyr vi grønt billån med ekstra gode betingelser til elbileiere.

hvit-elbil-mindre-stoerrelse