Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / Er du klar for en sommer på motorsykkelen?
gerhard-siebert-2ysUgzKex9s-unsplash

Er du klar for en sommer på motorsykkelen?

Starten av MC-sesongen er noe mange ser frem til men også høyt representert på ulykkesstatistikken. Hva kan du gjøre for å det tryggere på motorsykkel?

Bli sett

Det er lenge siden bilistene har sett motorsyklistene på veiene. Gjør deg synlig ved riktig plassering og prøv å søke øyekontakt med bilisten. Bruk av verneutstyr som øker synligheten sørger for en bedre og tryggere samhandling med andre trafikanter.

Ta det rolig

De fleste er litt rustne når de tar frem motorsykkelen igjen. Sjansen er derfor større for feilvurderinger av avstand og hastighet. De fleste ulykker skjer i høy fart så kjør forsiktig, hold avstand og tenk at bremselengden er mest sannsynlig lengre enn du husker.

Kjøp MC-forsikring fra Frende

Frende har Norges raskeste opptjening av MC-bonus og du velger selv kjørelengde

harley-davidson-4ixHdlcROPI-unsplash

Vedlikehold

Husk at motorsykler krever mer vedlikehold enn biler. Sørg for å følge vedlikeholdsplanen og ta vare på sykkelen din for å unngå kostbare reparasjoner senere.

Ha en god forsikring

Å vite at du har en god forsikring til din motorsykkel gjør turen litt bedre. Frende har Norges raskeste opptjening av bonus og er tilgjengelig døgnet rundt. Alder på fører og parkeringsmuligheter er blant flere ting som vil påvirke prisen på din forsikring.

Gjør deg klar

Fra høsten 2022 ble det mulig å avregistrere kjøretøy digitalt hos statens vegvesen. Den digitale løsninger gjør at du slipper å møte fysisk for å avregistrer og levere inn skiltene. Nå som skiltene kanskje sitter på fra før av, er det fort gjort å glemme at du må ha noen ting på stell før du kjører.

For å kjøre lovlig må du ha dette på plass:

  • Kjøretøyet må ha en ansvarsforsikring.
  • Sjekk at EU-godkjenningen ikke har utløpt.
  • Etter disse to er ordnet, må du selv registrere kjøretøyet igjen hos Statens vegvesen.