Gå til sideinnhold
Hjem / Gavefond / Fikk støtte fra Skillingsfondet – nå blir det nytt kunstgress på Hånes

Fikk støtte fra Skillingsfondet – nå blir det nytt kunstgress på Hånes

Hånes

Hånes IF har lenge hatt en av Kristiansands dårligste kunstgressbaner. Det har gått utover de yngste fotballspillerne i bydelen. Nå kommer endelig et nytt kunstgress på banen.

«Jeg har fått mange brannsår på denne banen her»

Hussein Abdi

Hånesløkka

Banen som nå heter Hånesløkka, ligger i Fruktveien på Hånes. Kunstgresset som er lagt på banen er det gamle dekket som tidligere lå innendørs i Sørlandshallen. Banen er en kunstgressbane for 7´er fotball og 5´er fotball og brukes til trening og kamper i lavere årsklasser i bydelen av den lokale idrettsforeningen Hånes.

“Jeg har fått mange brannsår på denne banen her”, sier Hussein Abdi. Lagkameraten Birk mener at gresset er er veldig tynt og kort og også veldig hardt. “Jeg får ikke ordentlig grep med fotballskoene”, sier han. De gleder seg veldig til den nye banen står klart.

Selv om de nå spiller og trener på 11’banen på Solvika, bruker de banen i skoletiden samt i fritiden til egentrening. 

Banen er et mareritt

Banen er et mareritt, sier Kenneth Arntsen som leder i fotballgruppa i Hånes IF. Den er veldig dårlig drenert og gresset er 20 år gammelt.

I følge Jon Asgaut Flesjå, konsulent i anleggsavdelingen i NFF, er banen det verste han hadde sett.

Startet finansieringsprosessen i 2020

Hånes IF startet prosessen med å skaffe finansiering av nytt gress i 2020. Prosjektet står idrettsforeningen selv bak og finansierer den med egne midler.  ⅓ av utgiftene kan tilbakebetales fra det offentlige via ordningen som heter Spillemidler til anlegg. Det er et kostbart prosjekt så hver krone vi får i støtte av andre aktører kommer utrolig godt med, sier Kenneth.

100 000,- fra Skillingsfondet

I starten av 2020 mottok prosjektet 100 000 kr i støtte fra Skillingsfondet til Spareskillingsbanken. “Det er vi veldig takknemlige for. Det var med på å gi oss mulighet til å sette igang prosessen”, sier han. Resten av prosjektet blir dekket av egne midler og mye dugnadsjobbing. “Man må jobbe mye dugnad for å få inn 100 000 kr”, sier han. Ellers er idrettsforeningen i en god situasjon da den drives 100% på dugnad og har en sunn drift og få utgifter med ingen betalte trenere eller ledere.

La nytt gress 8. April

I begynnelsen av mars startet arbeide med å fjerne det gamle gresset. Ukene etterpå startet arbeidet med grunnarbeid og asfaltering. Den offisielle åpningen var i mai når anlegget sto klart.