Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / Langsiktig samarbeid med Hopeful

Langsiktig samarbeid med Hopeful

IMG_5083_jpg

Èn million i året

Hopeful har et brennende engasjement for utsatt ungdom i Kristiansand og vi er stolte over å ha inngått et langsiktig samarbeid med Hopeful.

Gjennom bankens gavefond og samfunnsengasjement skal vi bidra med én million kroner over 3 år til arbeidet med å hindre at ungdom dropper ut av skolen.

Varig livsendring – 89% lykkes

Kristiansand er på landstoppen i unge uføre, det er skremmende, banken ønsker å bidra sammen med Hopeful å bidra til at dette tallet reduseres.

Hele 89% av ungdommene som er innom Hopeful lykkes med sine mål, og får livet sitt på rett kjøl.

«Vi har sett resultater av Hopeful sitt arbeid og imponert over resultatene de har», sier banksjef Kenneth Engedal.

«Hopeful bidrar til varig livsendring for ungdom», sier en stolt leder, Tone Olsen Nor. Men hun er klar på at ungdommen må ønske det selv – hvis ikke klarer de det ikke.

IMG_6952 2

De ansatte fikk presentert samarbeidet

Torsdag 9. februar var alle ansatte i banken og en god gjeng fra Hopeful samlet i bankens lokaler for å få presentert samarbeidet. Banksjefen innledet med å fortelle intensjonen og hvorfor vi valgte dette formålet, før Tone  Olsen Nor presenterte Hopeful. Tone hadde med seg et knippe ungdommer som presenterte seg selv, sine erfaringer med Hopeful og hva organisasjonen har betydd for dem.

IMG_6951

Savnet forutsigbarheten

Det er 16 ungdommer tilknyttet Hopeful i dag. Målet er å ha mellom 20-25 til enhver tid tilknyttet Hopeful og midlene fra Spareskillingsbanken skal være med å bidra til dette.

«Dette er en forutsigbarhet som vi har drømt om i mange år. Nå kan vi hjelpe enda flere til å fullføre skolegang og bli mer robuste», sier Tone

IMG_6970

Arbeidstrening og økonomisk rådgivning

Som en del av samarbeidet vil banken være en arena for både arbeidstrening og rådgiver for ungdommene. Hopeful skal tilrettelegge for lunchordning i banken der ungdommene vil være ansvarlig for den daglige driften av denne.

Banken vil bidra med hjelp og trening, samt økonomisk veiledning for at ungdommene også skal få en god og trygg økonomisk plattform og trene på økonomiske vurderinger og valg.

Vi gleder oss til å fortsette samarbeidet

IMG_5096 4

«Vi ser frem til å fortsette samarbeidet med Hopeful, og gleder oss til å komme skikkelig i gang. Det er viktig og meningsfullt for oss som en lokal og samfunnsengasjert sparebank å bidra til dette», avslutter en stolt banksjef

Fond i gave

Nytt gavedryss fra bankens gavefond

Les mer
Bildetekst: Fra venstre, Bjørn Edvart Andersen, Cato Baarli, Nicolai Gundersen, Erik Mulstad, Wilhelm Berg-Heimdal, Håkon Sørensen, Teodor Johnsen Horne, Malin Gloppen-Pedersen, Patrick Knutsen

-Det hender vi fikser ting

Les mer
hovedbildet

Håndballfeber i Øvrebø

Les mer
Skillingsfondet_jente_høyde

Årets første gavedryss

Les mer
hovedbilde

Lykkeskillingen – gavedryss til lokale organisasjoner

Les mer