Gå til sideinnhold
Hjem / Sparing / Konfirmant

Hva bør jeg gjøre med konfirmasjonspengene?

Det er ingen hemmelighet at konfirmanter får mye cash, og mange føler seg nesten som en millionær.

_MG_0286 (1)

Våre sparetips

Selv om det er fristende å bruke opp alt med en gang er det lurt å tenke gjennom hva du virkelig ønsker å bruke de på.

Nedenfor har vi samlet våre beste tips for å hjelpe deg på veien. 

Ikke sett alle pengene på «kortet»

Vi skjønner at det frister å bruke pengene du nylig har fått! Men setter du alle pengene rett på konto er det lett å bare «dra kortet», og vipps er alle pengene brukt opp. Gøy der og da, kjipt når alle vennene dine kjøper moped eller drar på ferie – og du er blakk.

Sløs litt, spar resten

Et godt tips om du ikke har en bestemt plan, kan være å bruke litt av pengene på det du ønsker deg akkurat her og nå;  for eksempel en dyr veske, ny mobil, ferie eller gamingutstyr. Resten sparer du.

Og tipsene på hvilken sparemåte du bør velge hjelper vi deg gjerne med.

«Med et konkret sparemål blir det både gøyere og mer motiverende å sette av penger. Og du vet hele tiden hvor mye du mangler, og det blir lettere å sette av bursdagspenger, ukepenger og etter hvert lønn fra sommerjobber og deltidsjobber.»

Anette Sheppard, kunderådgiver plassering AFR
anette_2

Sett deg sparemål

Tenk gjennom hva du ønsker deg, og når du ønsker å kjøpe det. Og lag en plan på hvordan du skal nå sparemålet ditt.

Sparing i aksjefond?

Hvis du tenker å spare langsiktig (minst 5-8 år) kan det være smart å spare i aksjefond. Historisk sett har sparing i aksjefond gitt bedre avkastning enn å spare i bank

BSU (Boligsparing for ungdom) – fremtidsrettet sparing

Ønsker du å kjøpe bolig tidlig, kommer konfirmasjonspengene veldig godt med. Med BSU-konto får du bankens aller beste rente, og opp mot 5 500 kroner i skattefradrag pr år.

Men, for at BSU skal lønne seg som sparemåte burde du i utgangspunktet ha skattbar inntekt – altså en jobb der du tjener såpass mye at du betaler skatt

Jeg har spart til moped, og det var lite som kunne slå følelsen jeg hadde når jeg endelig kunne kjøpe den mopeden jeg hadde spart til lenge.

-Nora Fauske, 16 år

Ønsker du mer informasjon om sparing?

Vi hjelper deg gjerne med å finne riktig sparemåte i forhold til dine drømmer og mål.

Ta gjerne kontakt med oss, eller kom innom for en hyggelig prat (gjerne over en brus – med eller uten mamma/pappa); nå som du nylig er blitt «millionær».

Jeg vil vite mer om sparing

Legg igjen ditt navn og mobilnummer her, så tar vi kontakt med deg med litt mer informasjon om sparing, sparemål og sparemåter.

Ta gjerne kontakt med en av våre rådgivere