Gå til sideinnhold
Hjem / Gavefond / Lykkeskillingen – gavedryss til lokale organisasjoner

Lykkeskillingen – gavedryss til lokale organisasjoner

hovedbilde

I hjertet av lokalsamfunnet finner vi de frivillige organisasjonene som med sin store aktivitet er med på å utvikle samfunnet. Her finner vi en dedikert gruppe mennesker som kontinuerlig arbeider med å skape verdier for sitt nærmiljø.

800 000,-til 5 lokale organisasjoner

Lykkeskillingen er den årlige store utdelingen fra bankens gavefond “Skillingsfondet”. Tirsdag 24. oktober var det duket for den åttende Lykkeskillingen, der fem frivillige organisasjoner til sammen fikk 800 000 kr.

Vi vil bidra til et bærekraftig lokalsamfunn

Skillingsfondet som forvaltes av Spareskillingsbanken, ønsker å støtte frivillige organisasjoner som jobber for å forme samfunnet på en positiv måte. Banken skal gjennom fokus på klima og miljø, samfunnsansvar og virksomhetsstyring være en aktiv bidragsyter til et bærekraftig lokalsamfunn. Ved å støtte alt fra idrettslag og kulturelle foreninger, til veldedige initiativer, har Skillingsfondet vært en god støttespiller i en tid det er stadig vanskeligere for frivilligheten å motta rene økonomiske midler.

Vinnerne

Leder i Vennesla Frisbeegolfklubb Steffen Øyna-Vetrhus og banksjef i Spareskillingsbanken, Kenneth Engedal.
Leder i Vennesla Frisbeegolfklubb Steffen Øyna-Vetrhus og banksjef i Spareskillingsbanken, Kenneth Engedal.

Vennesla Frisbeegolfklubb mottok 50 000 kr fra fondet der de søkte om midler til å opparbeide og utarbeide frisbeegolfbanen sin på Øvrebø, nord for Kristiansand.

- Disse midlene betyr veldig mye for oss. De gjør at vi kan gjøre banen vår enda bedre og enda mer tilgjengelig for alle som vil komme å spille. Det er ikke alltid lett å vite hvor man kan søke støtte. Vi føler at Spareskillingsbanken er en av de få som deler ut penger og de har en veldig tilstedeværelse i regionen, sier leder i klubben Steffen Øyna-Vetrhus

Daglig leder Caroline Thorbjørnsen forklarer pilotprosjektet
Daglig leder Caroline Thorbjørnsen forklarer pilotprosjektet

Vågsbygd svømme- og livredningsklubb mottok 100 000 kr som skal gå til et spennende pilotprosjekt med svømmeopplæring for 1. klasse på Vågsbygd skole i samarbeid med kommunen. Formålet er å øke svømmeferdighetene til de minste og tette gapet mellom opplæringen de får av de offentlige som etter vanntilvenning som femåring, ikke er før i 3. klasse.

Kristiansand turnforening ved leder Elke Udelhoven, mottok 150 000 kr der midlene skal gå til nye turnapparater og skumutstyr.

Mangeårig leder Kristiansand turnforening Elke Udelhoven, blir intervjuet på scenen.
Mangeårig leder Kristiansand turnforening Elke Udelhoven, blir intervjuet på scenen.

- De midlene betyr vanvittig mye for oss. Vi har hatt noen vanskelig år med Korona og andre ting. Nå har vi mulighet til å kjøpe nye skumklosser som vil øke sikkerheten i gropa, noe som vil komme alle i klubben til gode. Skillingsfondet betyr mye for frivilligheten i Kristiansands-området og spesielt det at støtten blir i lokalmiljøet er helt fantastisk, sier Elke Udelhoven.

Skolekorpset fra østsiden av byen, Randesund skolemusikk, er opptatt av at det er viktig å motta støtte for også ordinære formål.

- Det er veldig bra at det finnes en slik mulighet hvor man kan søke om midler. Det virker også som at det har blitt en dreining i hva man kan søke om støtte for.

Før Korona følte vi at vi nærmest måtte arrangere en konsert på en fjelltopp for å få penger. Men nå virker det som at sånne litt mer solide og vanlige ting som instrumenter er et bra formål. Det synes vi er veldig fint.

Magne Skog, leder Randesund Musikkorps
Leder i Randesund skolemusikk Magne Skog, her sammen med to musikanter fra juniorkorpset.
Leder i Randesund skolemusikk Magne Skog, her sammen med to musikanter fra juniorkorpset.

Nå får de 200 000 kr til innkjøp av nye instrumenter siden lageret er tomt etter en periode med stor rekruttering. - Vi har 30 stk i aspirantkorps og det har vært en voldsom rekruttering de siste 4-5 årene. Hvis rekrutteringen fortsetter, har vi stadig behov for nye instrumenter. Instrumentene koster en god del penger, så støtten er veldig kjærkommen for oss, sier lederen. 

Rudi Freier er leder i Marin Recovery som stakk av med den største pengepotten denne kvelden.
Rudi Freier er leder i Marin Recovery som stakk av med den største pengepotten denne kvelden.

Kveldens store vinner av hovedpremien på 300 000 kr var foreningen Marin Recovery. De jobber med strandrydding av marin plast og har også motivasjonsturer for sine frivillige. De ønsket seg en ny båt. 

- Nå kan vi få økt frivilligheten og vil få større kapasitet til å ha flere folk med oss og spre glede. Da vil vi også få ryddet mer plast. Vi kan også bruke båten til motivasjonsturer for de frivillige. Det vil gi oss et enormt løft, sier leder for foreningen, Rudi Freier.

Mange organisasjoner har også tidligere mottatt støtte fra fondet, det har også Marin Recovery. 

- Vi fikk også støtte til den forrige båten vi hadde fra Spareskillingsbanken, uten dem hadde vi ikke hatt mulighet til å rydde plast de siste tre årene, sier Freier

Rudi Freier, leder Marin Recovery

Vinnerne kort oppsummert

Vennesla Frisbeegolf klubb, 50 000,-

Vågsbygd Svømme og livredningsklubb, 100 000,-

Kristiansand Turnforening, 150 000,-

Randesund Skolemusikkorps, 200 000,-

Marin Recovery, 300 000,-

Se film fra utdelingen her

Siste nytt om Skillingsfondet

Fond i gave

Nytt gavedryss fra bankens gavefond

Les mer
Bildetekst: Fra venstre, Bjørn Edvart Andersen, Cato Baarli, Nicolai Gundersen, Erik Mulstad, Wilhelm Berg-Heimdal, Håkon Sørensen, Teodor Johnsen Horne, Malin Gloppen-Pedersen, Patrick Knutsen

-Det hender vi fikser ting

Les mer
hovedbildet

Håndballfeber i Øvrebø

Les mer
Skillingsfondet_jente_høyde

Årets første gavedryss

Les mer
hovedbilde

Lykkeskillingen - gavedryss til lokale organisasjoner

Les mer