Gå til sideinnhold
Hjem / Lån og eiendom / Boliglån / Boliglån ung – for deg mellom 18 og 34 år
Boliglån Ung (Ungdomslån) gir deg mellom 18 og 33 år bankens beste rente

Boliglån ung – for deg mellom 18 og 34 år

Boliglån ung (eller ungdomslån som det også kalles) er boliglån til deg som er mellom 18 og 34 år. Med boliglån ung får du bankens beste rente, og inntil 85% finansiering.

Finansieringsbevis

Dersom du ikke har funnet drømmeboligen enda, kan de være lurt å ha et finansieringsbevis klart slik at det bare er å «slå til» når det dukker opp et hus eller leilighet du har lyst på

Mer om finansieringsbevis

Kjøper dere sammen?

Dersom dere er to som kjøper bolig sammen, holder det at den ene låntakeren er under 34 år. Dere får da bankens beste rente med boliglån ung.

Meglertips?

Vår samarbeidspartner Eiendomsmegler Krogsveen gir deg gjerne noen gode tips til hva det kan være lurt å tenke på når du skal kjøpe deg hus.

Mer om vårt samarbeid med Krogsveen

Se hvor mye et ungdomslån vil koste deg. Prøv kalkulatoren.

Boliglånskalkulator

kr
kr
kr
%
Månedlig:
Nominell rente:
%
Effektiv rente:
%
Totalpris over år:
kr

Skjul nedbetalingsplan

Grønt boliglån ung

Har boligen din energiklasse A eller B, eller bygd etter 2012, kvalifiserer det til grønt boliglån. Og for deg mellom 18 og 34 år er det enda bedre vilkår.

Grønt boliglån Ung

Skal du på visning?

Eirin og Azra gir deg gode tips til hva som er lurt å huske på når du skal på visning

Det er spennende å gå på visning, og det er aldri mer travelt enn nå. Men husk å ha hatt dialog med banken før du drar på visning og ha finansieringsbeviset klart, oppfordrer bankens lånerådgiver Eirin Vinvand

Frende UNG

Frende Ung er en skreddersydd forsikringspakke for deg som er mellom 18 og 30 år. Da får du reise, ulykke og innbo i en og samme pakke til en meget god pris.

Fyll ut skjemaet under dersom du vil bli kontaktet om ungdomslån/boliglån ung

Jeg vil gjerne bli kontaktet om ungdomslån

Trinn 1 av 3

Er du kunde hos oss fra før?*

Ta gjerne kontakt med en av våre rådgivere

Hvor mye kan jeg låne?

For å kunne søke om boliglån må du ha minimum 15% egenkapital, men med ekstra sikkerhet kan du søke om inntil 100% belåning.

Maksimalt kan du låne opptil fem ganger egen inntekt før skatt.

Se hva boliglånet vil koste deg

Refinansiering

Ønsker du å øke boliglånet ditt til å pusse opp eller bygge ut? Vil du kjøpe båt eller samle flere lån? Kontakt oss så finner vi en løsning skreddersydd for deg.

Dette lurer mange på når de vurderer å søke boliglån

Annuitetslån eller serielån?

Det er to måter å nedbetale lånet på; annuitetslån eller serielån. Med et annuitetslån betaler du et likt beløp hver måned, mens med et serielån betaler du et fast avdrag i måneden, pluss renter. Den totale kostnaden blir litt lavere ved valg av serielån.

Hva er boligkreditt?

Boligkreditt (kalles også rammelån eller fleksilån), og er et lån med sikkerhet i egen bolig. Sammen med banken settes en ramme for hvor mye du kan låne, og pengene kan brukes til hva du ønsker når du trenger det. Fordelen er at du kun betaler renter av det du faktisk benytter.

Hva er dokumentavgift?

Hvis du kjøper en selveierbolig kommer det en dokumentavgift på 2,5% utover kjøpesummen. Det må du huske å ta med i beregningen når du legger inn bud. En leilighet til 2.000.000,- får dermed en dokumentavgift på 50.000,-, og hvis finansieringsbeviset ditt er på akkurat 2.000.000 kan du ikke by mer enn 1.950.000. Det er ingen dokumentavgift på borettslag og aksjeleiligheter.

Hva er en kausjonist?

En kausjonist er en som stiller med en ekstra sikkerhet, gjerne i sin egen bolig, i tillegg til sikkerheten i boligen som skal kjøpes. Man trenger kausjonist dersom man ikke har tilstrekkelig med egenkapital.

Hva er en medlånetaker?

Skal du kjøpe bolig sammen med en annen, hvor begge skal stå som ansvarlige lånetakere, er dere begge medlånetakere for hverandre.

Hva er et finansieringsbevis

Et finansieringsbevis er et dokument som bekrefter hvor mye du kan få i lån. Skal du kjøpe ny bolig kan det være lurt å innhente finansieringsbeviset allerde nå, slik at du er klar for en eventuell budrunde. Finansieringsbeviset er uforpliktende, gratis og gyldig i 3 måneder.

Hva er fellesgjeld?

Fellesgjeld er sameiets, borettslaget eller boligaksjeselskapets gjeld, og oppstår gjerne i forbindelse med bygging og vedlikehold av boligene. Fellesgjelden fordeles på alle boenhetene og benevnes «andel fellesgjeld». Fellesgjelden plusses på prisantydningen for å finne den totale prisen på en bolig, og du kan derfor ikke gi bud på boliger der prisantydning og fellesgjeld overstiger din totale låneramme.

Felleskostnader kalles ofte «husleie», og kommer som en månedlig kostnad utenfor kjøpesum, og dekker ting som strøm til fellesareal, snøbrøyting og lignende.

Hva er tinglysningsgebyr?

Tinglysningsgebyr er noe du betaler til staten for pantedokumentet på boligen din – altså et dokument som sier hvilken bank som har gitt deg lån, og tatt sikkerhet i boligen. Dette koster mellom 200-525 kroner avhengig av hvilken type bolig du har kjøpt.

Hva menes med sikkerhet i en annen bolig?

Om man ikke har egenkapital på 15% kan man i noen tilfeller få lån gjennom sikkerhet i annen bolig. Banken kan akseptere sikkerhet i eiendom ved husbygging, sikkerhet i primærbolig ved kjøp av sekundærbolig eller om man er førstegangskjøper kan banken godta en kausjonist som stiller med sikkerhet i egen bolig.

Hva vil det si å refinansiere boliglånet?

Å refinansiere boliglånet betyr å gjøre endringer på eksisterende lån. Det kan være å 1) slå sammen flere mindre lån som til sammen utgjør mindre enn 85% av boligens verdi, 2) du øker lånet for å få penger til f. eks oppussing, påbygging eller å hjelpe barna inn på boligmarkedet, 3) du søker om lavere rente fordi boligen har steget i verdi eller du har nedbetalt såpass mye på lånet at du har lavere belåningsgrad, eller 4) du flytter lånet til en annen bank.

Hvor mye egenkapital må jeg ha?

I dag er kravet for egenkapital på 15% av boligens markedsverdi.

Hvor mye kan jeg få i boliglån?

Hovedregelen er at du kan låne inntil 5 ganger inntekt før skatt. I tillegg må du ha minimum 15% egenkapital. Prøv gjerne vår lånekalkulator .

Hvordan flytte boliglån?

Har du boliglån i en annen bank, men lurer på om Spareskillingsbanken kan gi deg bedre betingelser? Fyll inn skjema så kontakter vi deg for en gjennomgang. Vi hjelper deg selvfølgelig gjennom prosessen om du skulle velge å flytte boliglånet til oss?

Hvordan søke boliglån?

Det finnes to måter å søke huslån på: møte med kunderådgiver eller digitalt i nettbanken. På nett fyller du enkelt inn en søknad, og gir oss samtykke til å hente inn nødvendig informasjon. Ønsker du veiledning eller har spørsmål kan det være greit å avtale et møte med en av våre rådgviere. Husk å ta med skattemelding og lønnslipper så vi har grunnlaget på plass.

Kan jeg få et bedre tilbud hos en annen bank?

Alle banker må forholde seg til utlånsforskriften fra finansdepartementet og styres av det samme regelverket.

Kan jeg kjøpe ny bolig før den gamle er solgt?

Det tryggeste er alltid å selge først. Da vet du akkurat hvor mye du har i egenkapital til neste bolig. Velger du å kjøpe først blir du sittende med to lån i en uviss periode og trenger kanskje mellomfinansiering. Din nåværende bolig kan jo også bli solgt for mindre enn forventet. Avtal gjerne et møte med oss, så finner vi en god løsning.

Må jeg bruke BSU når jeg skal kjøpe hus eller leilighet?

Det kom nye regler i januar 2021 som fastslår at de som eier bolig ikke får skattefradrag for BSU. Det betyr at du ikke trenger å bruke BSU når du kjøper din første bolig, men du får ikke lenger noen gevinst ved å ikke bruke den. Du som allerede eier en bolig vil heller ikke få skattefradrag på nye innskudd i BSU.

Nedbetalingsplan

Normalt er nedbetalingstiden på boliglån 25-30 år men vi tilbyr varierte nedbetalingsplaner. Sammen med deg finner vi den nedbetalingsplanen som passer deg best.

Hvilken dokumentasjon trenger jeg for å søke?

I søknaden spør vi etter informasjon om arbeidsforhold, årsinntekt, gjeld, egenkapital og økonomi ift. eventuelle barn (månedlige kostnader som barnehage og barnebidrag). Du må også fylle ut hvilken kommune du tenker å kjøpe bolig i. Hvis du skal kjøpe bolig sammen med en annen, må du ha klart denne personens personnummer, arbeidsforhold, inntekt og gjeld.

Kan jeg søke om finansieringsbevis fra Spareskillingsbanken uten å være kunde?

Søknad til finansieringsbevis blir sendt gjennom innlogging i din nettbank, og derfor må både du, og eventuell medlånetaker, være eksisterende kunde hos oss.

Hvem kan få ungdomslån

For deg som er mellom 18 og 33 år. Er dere flere som kjøper sammen holder det at en av dere er under 33 år. Betingelsene gjelder helt til du søker nytt lån eller flytter.

Bankens beste rente

Er du mellom 18 og 33 år tilbyr vi bankens beste rente Det vil si at du får en lavere rente enn ved ordinært boliglån.

Finn din drømmebolig

Vi samarbeider med eiendomsmegler Krogsveen for at du skal få den beste boligreisen du kan tenke deg. Vi er med deg på reisen hele veien.