Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / Få mer ut av desemberbudsjettet

Få mer ut av desemberbudsjettet

julegaver

Ikke la lommeboken lide

Julen er en tid for mye kos, god mat og julegaver. Med god planlegging trenger ikke nødvendigvis lommeboken å lide. Under er det noen tips til hvordan du kan komme deg gjennom desember og samtidig ikke blakke deg helt.

-Lag et budsjett og hold deg til det

Før du begynner å kjøpe julegaver og pynt, er det lurt å sette opp et budsjett. Bestem hvor mye penger du vil bruke og del det opp i kategorier som gaver, mat, dekorasjoner, og andre utgifter.

Et overkommelig budsjett vil hjelpe deg med å holde oversikten over utgiftene og gi deg en mer forutsigbar desemberøkonomi.

-Planlegg julegaver og hva du skal spise

Det er alltid smart å forberede seg på hva man skal kjøpe i julegaver, og ikke minst hva man skal kjøpe.

Da kan man følge med i god tid og få de beste prisene på både mat og gaver. Det beste med planleggingen er jo at du slipper "i siste liten kjøp" og impulskjøp som fort kan bli veldig dyre.

-Kan du lage noe?

Det er alltig gøy å få og gi hjemmelagde gaver og det er minst like gøy å lage sine egen julepybt. Dette gir en personlig preg på høytiden, samtidig som det kan være en mer økonomisk løsning.

Du kan lage alt fra hjemmelagde julekort og julepynt til deilige hjemmelagde godbiter som gaver.

-Begynn innkjøpene tidlig

Planlegging er nøkkelen til å spare penger på julehandelen. Start tidlig og dra god nytte av salg og tilbud. Mange handler faktisk julegaver og pynt på januarsalget - slett ikke dumt. Økonomisk er det hvertfall, og mange penger å spare. Men så skal man jo lagre det nesten et år da.

Det er også smart å sjekke priser på nett, og få de beste prisene. Prisjakt.no er smart å bruke til å sammnelikne priser.

-Sjekk også priser på julematen

Julen er også en tid for deilige måltider og god mat, men du kan fortsatt spare penger uten å ofre kvalitet. Handle smart ved å bruke rabatter og tilbud på matvarer, og vurder å lage en felles julemiddag der hver gjest bidrar med en rett. Ikke bare reduserer du kostnadene, men det blir også mye variert og god mat. Kanskje får du også en ny julematfavoritt.

Har du spørsmål om sparing og budsjett?

Da er du velkommen til å ta kontakt

Hva bruker du feriepengene til?

Hva bruker du feriepengene til?

Les mer
Fond i gave

Nytt gavedryss fra bankens gavefond

Les mer
10 banker er med på å lansere BankAxept i Apple Pay. Men aller først ut er Spareskillingsbanken. Noe adm. banksjef Kenneth Engedal er veldig fornøyd med.

Først ute med BankAxept betaling i Apple Pay

Les mer
17.mai illustrasjon1 2024

Snart 17. mai: På tide å børste støvet av Vipps?

Les mer
Verdigjenstandsforsik.b48ba552.fill-1440x590.format-jpeg

Har du forsikret bunaden din?

Les mer