Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / Først ute med BankAxept betaling i Apple Pay

Først ute med BankAxept betaling i Apple Pay

10 banker er med på å lansere BankAxept i Apple Pay. Men aller først ut er Spareskillingsbanken. Noe adm. banksjef Kenneth Engedal er veldig fornøyd med.

10 banker er med på å lansere BankAxept i Apple Pay. Men aller først ut med BankAxept i Apple Pay er Spareskillingsbanken.

Viktig prosjekt å være med på

For Spareskillingsbanken som nå har fått æren av å være aller første bank, har det vært en viktig prosjekt å være med på.

-"Vi mente dette var et prosjekt vi kunne mestre å håndtere, og det har vi lykkes med", sier adm. banksjef Kenneth Engedal til BankShift. -"Det har vært viktig å markere at selv en liten bank, og en liten bankgruppering, også kan ta ansvar i forhold til utvikling av IT-løsninger i Norge", sier han, og fortsetter -"Vanligvis så stiller vi mindre banker oss bare stille og rolig pent i kø og lar de store bankene kjøre løypa".

Betaling med Apple Pay har vært en suksess

For et år siden ble Apple Pay lansert og det har vært en ubetinget suksess. Og nå er vi altså første bank ut med å tilby BankAxept i Apple Pay.

-"Det var noen kundene våre etterlyste, og det tok ikke lang tid før vi kom opp i nokså store prosentandeler i bruk av Apple Pay", sier Kenneth

De andre følger etter

Etter at Spareskillingsbankens lansering er det planen at også de andre DSS bankene, Sparebanken Sogn og Fjordane og Sparebanken Vest følger etter med lansering av BankAxept i Apple Pay.

"Vi mente dette var et prosjekt vi kunne mestre å håndtere, og det har vi lykkes med", sier adm. banksjef Kenneth Engedal til BankShift.

Foto: Spareskillingsbanken/Montasje: BankShift

10 banker er med på å lansere BankAxept i Apple Pay. Men aller først ut er Spareskillingsbanken. Noe adm. banksjef Kenneth Engedal er veldig fornøyd med.

Visa vs. BankAxept

Betalingsløsningen det er snakk om handler om at betalingsterminaler i fysiske butikker fra nå av kan merke om det betalingskortet som er lagt inn i Apple Pay er et såkalt kombikort med både BankAxept og Visa som betalingsalternativ, og sende en instruks om at betalingen skal gjøre BankAxept deler, siden det er det foretrukne alternativet hos i prinsippet alle betalingsterminaler.

Les hele interjuvet med vår banksjef Kenneth Engedal og leder for digitale betalinger i BankID BankAxept, Jes Rasmussen her

Nytt museumsbygg Odderøya Kristiansand. Foto 1. Gro Eikeland

3 millioner til Vest-Agder-museet

Les mer
Ungdommer i Hopeful

-Hopeful har gitt oss en ny start

Les mer
Bedrift

Stilling ledig som bedriftsrådgiver

Les mer
Anette og Audun jobber med lån i Spareskillingsbanken og gir deg gjerne tips og råd i boligprosessen.

Stilling ledig som rådgiver på vårt lokalkontor i Vennesla

Les mer
Miljøfond_Bærekraft_Spareskillingsbanken

Vi lanserer Miljøfondet

Les mer