Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / Nå er det studiestart, og du skal kanskje flytte hjemmefra for første gang?

Nå er det studiestart, og du skal kanskje flytte hjemmefra for første gang?

Studiestart og flytte hjemmefra for første gang? Her er noen tips til hva som er smart å huske på.

Det er et stort steg, og det er mange ting å huske på. Ikke bare må du finne deg en grei plass å bo, du må ha møbler og innbo og du må huske å opprette strømavtale, internett og tegne forsikringer.  

Noen råd på veien

Her har vi samlet noen gode råd over ting som er viktige å huske på når du forlater barnerommet for første gang for å ta fatt på studier eller din første jobb.  

  1. Du trenger noe du kan ha flyttelasset i – flytteesker – og du trenger flere enn du tror.  
  1. Hvis ikke du har strøm inkludert i husleien, må du starte en strømavtale 
  1. Og så må du huske Internett – wifi er viktig 
  1. Innboforsikring er også kjempeviktig (selv om det kanskje er litt kjedelig?..) men skulle uhellet være ute er det avgjørende å ha god forsikring.  
  1. Når du flytter må du også ha egen reiseforsikring – den foreldrene dine hadde når du bodde hjemme gjelder kanskje ikke lenger. Da må du din egen.  
  1. Husk å melde adresseendring til folkeregisteret – du gjør det enkelt på nett. Men gjør det senest 8 dager etter du har flyttet.  
  1. Har du vært systematisk når du pakket ned i eskene, da er det mye lettere å få en god oversikt når du skal pakke ut igjen.  
  1. Det er også viktig å ha en god oversikt over økonomien. Lag deg et budsjett og opprett en regningskonto og en bufferkonto. En bufferkonto er grei å ha på lur hvis det skulle dukke opp noe uventet. 

Det er enkelt å komme i gang med sparing i aksjefond

Skreddersydd forsikringspakke

Vår forsikringspakke Frende ung er skreddersydd til deg som flytter hjemmefra for første gang, og er mellom 18 og 30 år. Du får da reiseforsikring, innbo og ulykke i en og samme pakke, -til en veldig god pris.  

Les mer om Frende Ung her. Du kan enkelt kjøpe den i nettbutikken. Og du kan selvfølgelig ringe eller komme innom oss i Festningsgata 11.  

Take care😊